מטרת מבחן ה-GMAT היא לנבא את סיכויי ההצלחה ב-MBA, ולמיין מועמדים מתאימים לתכניות הלימודים היוקרתיות
מבחן GMAT וקבלה ל-MBA חו”ל
מבחן ה-Graduate Management Admission Test) GMAT) הוא מבחן קבלה לתואר שני במנהל עסקים (MBA) בתכניות הלימודים השונות ברחבי העולם. מוסדות הלימודים היוקרתיים בעולם, כולל כמה אוניברסיטאות בישראל, דורשים מבחן GMAT כתנאי חובה לקבלה. יש לזכור שבמקומות רבים בעולם, ה-GMAT אינו השיקול היחיד. ישנה חשיבות לממוצע התואר, קורות חיים, המלצות, חיבורים, ראיון אישי ועוד. מן הסתם, ככל שציון ה-GMAT גבוה יותר, הסיכויים לקבלה לאוניברסיטה יוקרתית עולים, וכן גם הסיכוי לקבל מלגת לימודים.
מתי כדאי להתחיל את הקורס
כמה שיותר מוקדם! גם אם אין בכוונתכם להתחיל ללמוד בשנה הבאה, מומלץ להתחיל את התהליך בהקדם כדי למנוע לחץ בעתיד.
גם הכנה מקדימה לפני הקורס חשובה למיצוי הפוטנציאל והפחתת הלחץ בקורס ה-GMAT ולכן מומלץ להתחיל אותה כמה שבועות לפני תחילת הקורס.
מתי כדאי לגשת?
התאריך הטוב ביותר לעשות את המבחן הוא כשמוכנים.
אנו עובדים עם התלמידים שלנו כדי שייגשו בתאריך שבו אנחנו והם יודעים שיש להם את הסיכוי הטוב ביותר לקבל את הציון שהם רוצים.
מותר לעשות GMAT נוסף לאחר 16 יום ועד 5 מבחנים בשנה כאשר ציון ה-GMAT תקף לחמש שנים.
האם חייבים לקבל מעל 700?
ממש לא! הרבה תלוי בחוזק האפליקיישן שמגיש המועמד.
הGMAT הוא אלמנט אחד בקבלה, ואליו מצטרפים נתונים רבים כמו ניסיון תעסוקתי, המלצות, חיבורים, וכיו”ב.
בקורסים שלנו למדו לא מעט תלמידים שהתקבלו לסטנפורד, וורטון וקולומביה עם ציונים נמוכים מ-700. כמובן שאם קיבלתי 540 אין לי סיכוי להתקבל לבית-ספר יוקרתי, אבל מרף מסוים, ה-GMAT הוא חלק ממכלול.
איך בוחרים בית ספר בחו”ל?
כמובן ששמות גדולים כמו קולומביה, שממוקמת בעיר ניו-יורק, מושכים תשומת-לב רבה, אבל יש בתי-ספר לא פחות יוקרתיים, שמציעים סביבה אינטימית, עם נטוורקינג חזק מאוד.
כמו כן, יש את עניין ההתאמה המקצועית. איך אני רואה את הקריירה שלי בעתיד, ואיזה בית-ספר הכי יתאים להגשמת השאיפות שלי? לכל בית-ספר יש את הייחוד שלו, וצריך לבדוק אם יש התאמה בין הצרכים והיכולות של המועמד לאופי של הבית-ספר.