היום שאחרי הבחינה הפסיכומטרית
סיימתם את הקורס וניגשתם לבחינה? איזו הקלה… הנה כמה תשובות לשאלות שבטח רציתם לשאול:
תוך כמה זמן יתפרסם הציון, היכן ניתן לראות אותו ולאן הוא נשלח?
המרכז הארצי מתחייב לפרסם את ציוני הבחינה תוך 45 יום מיום הבחינה. בדרך כלל הציונים נמסרים כחודש לאחר הבחינה. את הציון עצמו ניתן לראות ב אתר המרכז הארצי . כדי לצפות בציון יש להקליד את מספר תעודת הזהות של הנבחן ומספר האסמכתא האישי (שאותו הוא מקבל בסוף הבחינה). נבחן שאין ברשותו את מספר האסמכתא לא יוכל לברר את ציונו דרך האתר. המרכז הארצי לא מוסר את הציון או את מספר האסמכתא דרך הטלפון. עם פרסום הציונים נשלח הציון באופן אוטומטי לכל המוסדות האקדמיים שסימנתם בעת ההרשמה לבחינה. בנוסף, כשבוע לאחר פרסום הציונים באתר, יקבל כל נבחן בדואר מכתב ובו ציון הבחינה.
מהו הציון המעניק פטור מלימודי אנגלית ומה יקרה אם אגש שוב לבחינה ולא אקבל פטור?
הציון המקנה פטור הוא 134 ומעלה בחלק האנגלית. אם נבחן קיבל בעבר ציון המקנה פטור באנגלית, הוא יהיה פטור בעתיד מלימודי אנגלית .
האם ניתן לערער על הציון בבחינה הפסיכומטרית?
ניתן לערער על תוצאות הבחינה. אם לדעת הנבחן הייתה בעיה בבדיקת גיליון התשובות שלו, הוא יכול להגיש בקשה לבדיקה ידנית של גיליון התשובות. הערעור כרוך בתשלום, המוחזר במקרה שהערעור יתקבל.
למשך כמה זמן תקף ציון פסיכומטרי במוסדות להשכלה גבוהה?
תוקף ציון הפסיכומטרי משתנה בהתאם למוסד האקדמי, אך בדרך כלל הציון תקף למשך שבע שנים לפחות. להלן פירוט תוקף הציון הפסיכומטרי במוסדות הלימוד השונים:
- שבע שנים – הטכניון, המכון הטכנולוגי חולון, סמינר הקיבוצים, מכללת שערי משפט, הקמפוס האקדמי אחווה, המרכז האוניברסיטאי אריאל בשומרון (בחלק מהפקולטות אף מקבלים ציון ישן יותר).
- שמונה שנים – המכללה האקדמית עמק יזרעאל.
- עשר שנים – אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת בן-גוריון, אוניברסיטת חיפה, המכללה האקדמית תל אביב-יפו, המכללה למנהל, המרכז הבינתחומי בהרצליה, הקריה האקדמית קרית-אונו, המרכז האקדמי רופין, המכללה האקדמית תל-חי, שנקר ומכללת ספיר.
- ללא הגבלת זמן – אוניברסיטת בר אילן.
אם נבחנתי יותר מפעם אחת, באיזה ציון ישתמשו האוניברסיטאות?
האוניברסיטאות יסתכלו תמיד על הציון הגבוה ביותר שקיבלתם.
מתי ניתן לגשת שוב לבחינה?
החל ממועד ספטמבר 2017 (כולל), ניתן לגשת למועד העוקב ללא צורך ב”מועד צינון” (כפי שהיה נהוג עד כה ). כלומר, אפשר לגשת בכל מועד ללא הגבלה.
מהו המועד האחרון להרשמה לשנת הלימודים הקרובה?
כל מוסדות הלימוד ממתינים עד קבלת ציוני מועד אפריל כדי לסיים את ההרשמה. חלק גדול מהפקולטות מחכה גם לציוני מועד יולי. כדי לדעת מהו המועד האחרון במוסד אליו אתם רוצים להתקבל, יש להתקשר לפקולטה בה אתם מעוניינים ולשאול.
החלטתי לגשת למבחן שוב, מה האפשרויות שלי?
אנחנו ביואל גבע מציעים לך 3 אפשרויות:
קורס מלא חוזר במחיר מיוחד לתלמידי יואל גבע– קורס מלא במחיר מיוחד. מתאים לתלמידים שמרגישים שהציון שקיבלו רחוק מהציון הנדרש עבורם וכי לא שולטים היטב בחומר. בקורס ילמדו בשנית את כל החומר מהיסוד לאחר שכבר רכשו בקורס הקודם את כלי הלמידה ובקורס הזה נותר להם רק ליישם ולתרגל. המורה, שיודע מה הן נקודות החוזק והחולשה של התלמיד מהקורס הקודם יכוון וישים דגש עבורו על הנושאים בהם הוא מתקשה יותר כדי לשפר את הציון.
קורס PRO– קורס ייחודי ובלעדי לבוגרי קורס הפסיכומטרי של יואל גבע שמכירים היטב את החומר הנדרש ושואפים לשפר את הציון שקיבלו בבחינה.
הקורס מותאם לתלמידים שלא מרגישים צורך לעבור שוב את המסע שעברו בקורס המלא ושולטים היטב בחומר התאורטי והפרקטי – אך רוצים מסגרת לימודים מסודרת שבה יחדדו את יכולותיהם הפסיכומטריות ויזכו להכוונה אישית מדויקת ממורה מנוסה וחסר פשרות.
הקורס נשען על הידע שהועבר בקורס הפסיכומטרי המלא.
לכן, לא ניתן להצטרף לקורס זה בלי לעבור את קורס הפסיכומטרי המלא של יואל גבע, ובלי לעמוד בדרישות סף המאפשרות כניסה לקורס.
מערכת קמפוס אונליין– מיועד לתלמידים שלא מעוניינים במסגרת הקורס ומרגישים ששולטים בחומר אך זקוקים לתרגול נוסף. המערכת נפתחת מרגע הרישום ועד מועד הבחינה. במערכת ניתן לתרגל אוצר מילים ולסנן מילים מוכרות ללמידה אפקטיבית ושימוש בעוד כלים רבים כגון:
סטופר פסיכומטרי, אזור קריאה, סרטוני וידאו עם הסברים מלאים לשאלות מספרי הלימוד, מחשבון תרגול החומר האלגברי לפי רמת קושי שלכם, מאגר שאלות ענק לתרגול נוסף, תוסף כרום לאיתור מילים מהלומדה באינטרנט, מאגר בחינות המרכז הארצי ופתרונות.