אז איך ללמוד לפסיכומטרי השני (או השלישי או הרביעי)?
- הכי חשוב- אל תוותרו. הישארו נחושים וממוקדים במטרה שלכם, ואם אין מטרה מוגדרת- הגדירו אחת! אל תיעלבו מידי, אל תכעסו. נוחו קצת, נשמו עמוק ויאללה לעבודה.
- זכרו ששליש מהנבחנים עושים את הבחינה יותר מפעם אחת וכ-25% עושים יותר מפעמיים.
- זכרו שאתם קרובים יותר למטרה כעת. לא משנה רק לאן אנחנו רוצים להגיע אלא חשוב גם מהיכן התחלנו.
- הסתכלו על התהליך בעיניים ביקורתיות: נסו להבין מדוע לא הצלחתם כפי שציפיתם להצליח האם זה בגלל ש״דפקתם״ בחינה או שאולי אתם לא מספיק מיומנים ביחס לציון שאותו אתם צריכים. חייבים להכיר ולחשוב על הסיבה האמתית:
- אם אני לא מספיק מיומן: במה אני לא מיומן. האם עלי ללמוד מילים? לקרוא יותר? האם אני סגור על הגישות והמבואות?
- האם היה לי לחץ מנטלי?
- נסו לתכנן את הזמן במדויק: באופן כללי, כדאי לגשת לבחינה שוב בהקדם האפשרי (תוך לימוד אמתי). מצד שני, אולי יש ברקע בחינות אחרות שעלי לעשות ושיעזרו גם בתהליך הפסיכומטרי. למשל, אם אני עתיד ללמוד 5 יחידות מתמטיקה, ויש לי צורך לשפר את הכמותי בפסיכו׳, אולי שווה לדחות את הפסיכו הנוסף לאחריי הבחינה במתמטיקה.
- אל תתפתו ללמוד הההכככללל. התמקדו בנושאים שאותם באמת עליכם לשפר. שימו את המשימות החשובות בתחילת הלימוד. ככל שהנושא בעייתי יותר- כך הוא יקבל קדימות בסדר היום.
- בחרו את אמצעי ההכנה המדויק שלכם והכינו אותו:
- אם אתם שוטרי לו״ז של עצמכם- הכינו תכנית מדויקת למעבר יסודי על החומר.
- אם אתם צריכים מסגרת, עזרה והכוונה מקצועית, חבר׳ה ללמוד איתם, סיוע בתהליך בניית הלו״ז שלכם וכיו״ב- שווה לשקול קורס חוזר / קורס פרו שייתן מענה מקצועי לצורך שלכם.
- אם נבחנתם כמה פעמים ולא הצלחתם לשפר, כנראה שאינכם מזהים נכון את הבעיה.
- בכל מקרה, מומלץ מאוד להתייעץ עם המורה שלכם על מנת להחליט על דרך ההכנה המיטבית עבורכם. המומחים וההתייעצות חוסכים לכם זמן וממקדים אתכם. אל תוותרו על התייעצות אמיתית עם המורה.